Для вчителів фізичної культури

Педагогічна практика слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів фізичної культури у Мар’янівській ЗШ І-ІІІ ступенів
13 квітня на базі Мар’янівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Маловисківської районної ради відбулася педагогічна практика слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів фізичної культури з проблеми «Використання інноваційних технологій на уроках фізичної культури та забезпечення мотивації навчальної діяльності школярів». 

У роботі взяли участь: Коробов Микола Георгійович, завідувач науково-методичною лабораторією фізичної культури, спорту і захисту Вітчизни КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» (керівник курсів), Рибак Валентин Сергійович, методист методичного кабінету відділу освіти Маловисківської райдержадміністрації.

Уже не вперше школа гостинно відчиняє двері для педагогів області. На базі навчального закладу проходять практичні заняття не тільки вчителів фізичної культури, а й математики, відбуваються обласні заходи вчителів української мови та літератури.
Традиційно з хлібом-сіллю зустріли гостей школярі. 



На початку педпрактики директор школи Руденко Олексій Анатолійович виступив з вітальним словом та презентував учасникам заходу основні напрями діяльності школи, досягнення педагогічного та учнівського колективу, можливості організації навчально-виховного процесу.
Відповідно до програми зустрічі гості переглянули відеофільм із життя Марянівської школи та презентацію «Усе в житті починається зі школи», підготовлену заступником директора з навчально-виховної роботи Соломиною І. А.
Далі була плідна робота з предмета. Передусім колеги ознайомилися з досвідом вчителя фізичної культури Лизня Віктора Михайловича, відвідали урок на тему «Легка атлетика», проведений педагогом у 8 класі.
Після обговорення уроку робота продовжувалася у спортивній залі, де учитель презентував інноваційні технології, які він застосовує на уроках, показав власні винаходи, що полегшують роботу вчителя на уроці, дають змогу ущільнити час та сприяють  кращому засвоєнню матеріалу.
Віктор Михайлович також провів майстер-клас для слухачів курсів щодо впровадження елементів інноваційних технологій на уроках фізичної культури. 
Продемонстрував роботу нестандартного обладнання: електронний вимірювач пройдених кросових та легкоатлетичних дистанцій, пристрій для вимірювання гнучкості, систему автоматичної регульованої подачі м’ячів для настільного тенісу, відеофіксацію спортивних вправ, які виконують учні школи для забезпечення аналізу правильності їх виконання, тощо. 
Колеги зі шкіл області із захватом знайомилися із приладами, виготовленими учителем, перевіряли їх практичну доцільність використання на уроці та дали високу оцінку цьому напряму роботи. 

А завершилася педпрактика обміном досвіду роботи кращих учителів фізичної культури області.

Підсумок роботи підбив завідувач науково-методичною лабораторією фізичної культури, спорту і захисту Вітчизни Коробов Микола Георгійович та від імені слухачів курсів підвищення кваліфікації висловив щиру вдячність адміністрації, педагогічному та учнівському колективам навчального закладу за сучасний творчий рівень підготовки і проведення практичних занять, змістовні інноваційні  напрацювання педагогічного досвіду, за співпрацю, гостинність і якісну організацію  методичного заходу, а вчителю фізичної культури Лизню Віктору Михайловичу побажав успіхів у творчій інноваційній діяльності, та традиційних для закладу перемог у змаганнях районної та обласної спартакіади.

Немає коментарів:

Дописати коментар